Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Paneelbouw bij Gerbin Control

Welke trends in paneelbouw kunnen we verwachten voor 2024?

De wereld van paneelbouw is er een van constante evolutie en innovatie. Naarmate technologie zich verder ontwikkelt, worden de verwachtingen van de markt steeds hoger. Maar welke trends in paneelbouw kunnen we verwachten voor 2024? Bij Gerbin control, een marktleider in het produceren van hoogwaardige elektrapanelen, hebben we een blik geworpen op wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Table of Contents

De opkomst van geavanceerde elektrocomponenten

Het belang van elektrocomponenten kan niet genoeg benadrukt worden in de wereld van paneelbouw. Denk bijvoorbeeld aan frequentieregelaars die bijdragen aan energie-efficiëntie en duurzaamheid. Deze componenten zijn niet alleen essentieel voor de werking van moderne systemen, maar spelen ook een cruciale rol in de optimalisatie ervan.

"De kern van elke succesvolle paneelbouw ligt in de kwaliteit en functionaliteit van zijn elektrocomponenten."

We hebben gezien dat HMI-schermen en touch panels steeds intuïtiever worden. Dit zorgt ervoor dat de interface tussen mens en machine soepeler verloopt. Heb je je ooit afgevraagd wat een HMI-scherm precies is of hoe een touch-panel werkt? De technologie achter deze schermen is fascinerend en blijft zich in rap tempo ontwikkelen.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

De rol van software in paneelbouw

Software engineering speelt een steeds grotere rol in de paneelbouw. Systemen worden slimmer, meer geïntegreerd en meer verbonden. Dit vereist software die niet alleen robuust is, maar ook flexibel en aanpasbaar. PLC-besturing is hier een uitstekend voorbeeld van. Voor degenen die zich afvragen wat PLC-besturing precies is, het is de ruggengraat van veel industriële systemen, waardoor machines en processen efficiënt kunnen functioneren.

Veiligheid blijft voorop staan

Bij Gerbin control is veiligheid altijd onze topprioriteit geweest. Van het correct aansluiten van een frequentieregelaar tot het omgaan met explosieve atmosferen, elk aspect van onze productie is gericht op het waarborgen van de veiligheid.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Aanpassen aan veranderende normen

Een andere belangrijke trend in de paneelbouw is de voortdurende aanpassing aan internationale normen en certificeringen. Bij Gerbin control zijn we trots op onze UL-certificering voor elektrapanelen. Het is essentieel voor elk paneelbouwbedrijf om te begrijpen welke soorten paneelbouw er zijn en hoe ze zich verhouden tot de eisen van de UL-standaard. Door een UL Listed Panel Shop te zijn, verzekeren we onze klanten van de hoogste kwaliteitsnormen.

Paneelbouw op maat

Het vermogen om te personaliseren en maatwerk te leveren blijft een sterke trend in de paneelbouw. Van schakelkasten op maat tot de specifieke eisen van rittal cabinets, klanten verwachten nu oplossingen die precies op hun behoeften zijn afgestemd. Bovendien, met de groeiende complexiteit van industriële systemen, speelt de rol van een kastenbouwer een cruciale rol in het realiseren van deze op maat gemaakte oplossingen.

Paneelbouwer gezocht?

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

De nadruk op groene technologieën en duurzaamheid zal alleen maar toenemen. We hebben al gezien hoe frequentieregelaars bijdragen aan energie-efficiëntie. Maar de toekomstige trends gaan verder dan dat. Met de groeiende nadruk op duurzame energiebronnen en de noodzaak om energie te besparen, zullen paneelbouwbedrijven worden uitgedaagd om oplossingen te ontwerpen die zowel efficiënt als milieuvriendelijk zijn.

"De toekomst van paneelbouw is er een van innovatie, personalisatie en bovenal, duurzaamheid."

Samenwerking en partnerschappen

Een trend die niet over het hoofd mag worden gezien, is de groeiende nadruk op samenwerking en partnerschappen binnen de industrie. Dit is niet alleen beperkt tot paneelbouwers, maar strekt zich ook uit tot leveranciers en eindgebruikers. Door samen te werken, kunnen bedrijven synergieën creëren, kennis delen en gezamenlijk innovatieve oplossingen ontwikkelen. De voordelen van werk uitbesteden aan paneelbouw bedrijven zijn daar een uitstekend voorbeeld van.