Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo

De werking van een touch panel

Een touch panel is simpelweg een interface die het contact tussen de gebruiker en het apparaat mogelijk maakt. Wanneer een gebruiker het scherm aanraakt, wordt een elektrisch signaal naar de controller gestuurd en worden de instructies van de gebruiker uitgevoerd. De touch panels komen in vele maten en soorten voor. De panelen zijn vaak te zien zijn in de vorm van smartphones, tablets en andere gadgets. Door de interactieve en gemakkelijke bediening worden ze steeds populairder en lijken ze de toekomst van onze apparaat interacties over te nemen. De opkomst van alle nieuwe technologieën biedt wederom volop mogelijkheden.

Table of Contents

De technologie achter touch panels

Er bestaan verschillende soorten HMI touch panel technologieën zoals resistief, capacitief en IR. Deze display modellen hebben elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Hier volgt een korte samenvatting van de belangrijkste types:

  1. Resistieve touch panels: Resistieve touch panels bestaan uit twee lagen onderling verbonden folies die bij aanraking een elektrische stroom opwekken. Dit type is zeer goed betaalbaar en wordt meestal gebruikt voor verkoopsystemen of andere industriële toepassingen. Het voordeel van dit industriële panel is dat ze een grote flexibiliteit bieden, omdat ze met vingers of andere voorwerpen kunnen worden aangeraakt en bediend. Echter kan deze technologie wel snel slijten en is deze minder nauwkeurig dan zijn tegenhanger, de capacitieve touch panels.
  2. Capacitieve touch panels: Capacitieve touch panels detecteren aanraking door de gebruiker door middel van elektrostatische capaciteit. Dit type paneel wordt veel gebruikt in consumentenelektronica zoals smartphones en tablets vanwege de snelle respons en hoge nauwkeurigheid. Het reageert echter niet goed op handschoenen of voorwerpen zonder elektrische geleiding. Hierdoor komt deze minder voor binnen de industrie.
  3. Infrarood (IR) touch panels: Een infrarood touch panel wordt veel gebruikt in openbare instellingen zoals bibliotheken en musea. Ze bieden een goede nauwkeurigheid en snelle respons, waardoor ze een robuuste en duurzame optie zijn. Helaas zijn ze daarentegen niet gevoelig voor transparante materialen en niet geschikt voor gebruik buitenshuis.
  4. Projected Capacitive (PCAP) touch panels: Projected Capacity touch panels zijn een geavanceerde vorm van de standaard touchscreen-technologie. Dit key panel beschikt over een nauwkeurigere detectie, ondersteuning van meerdere touchpoints en een bredere kijkhoek. Het wordt vaak gebruikt in high-end consumentenproducten en professionele omgevingen.

Het is essentieel om bij de keuze van een color touch-screen panel rekening te houden met de specifieke vereisten van een toepassing, aangezien er niet één is die voor alle scenario’s als de beste kan worden beschouwd. Er zijn verschillende opties beschikbaar die elk verschillende voordelen bieden zoals nauwkeurigheid, betaalbaarheid of robuustheid.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

De toepassing van touch panels binnen de industrie

Touch panels zijn een belangrijk onderdeel van de industrie, omdat ze worden gebruikt om productieprocessen, machines en fabrieken te besturen. Deze technologie biedt een efficiënte en eenvoudige manier om complexe systemen te regelen.

Met touch panels kunnen productielijnen en machines in real time worden gecontroleerd en afgesteld, waardoor sneller en efficiënter kan worden geproduceerd. Met toegang op afstand via panelen kunnen gebruikers ook snel reageren op veranderingen en problemen oplossen.

De touch panelen worden ook steeds meer gebruikt in andere industrieën. De kenmerken zoals nauwkeurigheid, snelle respons en gebruiksvriendelijkheid maken ze tot een ideale keuze voor het besturen van productielijnen, het bedienen van machines of het bewaken van installaties.

Touch panels binnen de medische sector

De medische sector maakt naast de industrie ook steeds meer gebruik van touch schermen voor het monitoren en behandelen van patiënten. De panelen bieden een efficiënte en intuïtieve manier om gegevens te verzamelen en weer te geven en te analyseren waardoor de populariteit in deze sector toeneemt.

Touch panels geven zorgverleners snel toegang tot belangrijke patiëntinformatie zoals hartslag, bloeddruk en temperatuur. Dit verbetert de precisie en snelheid van de patiëntenbewaking, wat leidt tot een betere kwaliteit van de zorg en een snellere diagnose en behandeling.

Touch panels kunnen ook worden gebruikt voor het sturen en controleren van behandelingen zoals infusies, medicijnen en pijnbestrijding. Dit verhoogt de efficiëntie van de behandeling en minimaliseert de kans op menselijke fouten. Onze focus ligt bij de machinebouw en industrie maar wij bespreken met jouw graag alle mogelijkheden. Gerbin Control beschikt over een compleet productportfolio die toepasbaar is veel verschillende toepassingen.

Touch panels in medical sector

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

De keuze voor een touch panel

Bij het zoeken naar een geschikt touch panel is het belangrijk rekening te houden met jouw behoeften, de grootte en functionaliteit van het systeem. Als een hoogwaardig touch panel gewenst is, kies dan een paneel dat van duurzame materialen is gemaakt en een lange levensduur heeft. Met geavanceerde functies zoals gegevensverwerking en videoverwerking moet rekening worden gehouden bij de overweging van de verwerkingstijd en het geheugen. Wij vergelijken graag met jou de verschillende beschikbare opties om te bepalen welk model het beste bij jouw budget en toepassing past. Door rekening te houden met deze belangrijke criteria bij het kiezen van een aanraakscherm zul je gegarandeerd het paneel vinden dat het beste aan jouw behoeften voldoet. Als je opzoek bent naar extra informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Onderhoud en reparatie van touch panels

Touch panels zijn een belangrijk onderdeel van veel technologische systemen en vereisen regelmatig onderhoud en reparatie. Gerbin control kan voor touch panel reparatie onder andere onderdelen vervangen, het scherm reinigen, onderdelen vervangen of software aanpassen. Wij kunnen bovendien zorgen voor preventief onderhoud en controleren het systeem regelmatig op problemen. Wanneer er een aanhoudend probleem ontstaat kunnen wij op zeer korte termijn het defecte panel vervangen. Hierdoor zullen eventuele problemen tijdig kunnen worden opgemerkt en verholpen. Met professioneel onderhoud en reparatie van het touchscreen door een gespecialiseerd bedrijf kun je garanderen dat jouw systeem goed werkt
Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

Toekomstige ontwikkelingen in de touch panel technologie

De technologie van touch panels heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Slimmere schermen en ingestuurde technologie worden steeds populairder, omdat ze een betere gebruikerservaring en een hogere productiviteit bieden. Automatisering van complexe taken en personalisering van klantervaringen worden dankzij deze technologie nu ook steeds meer mogelijk. Bovendien verbeteren de slimme schermen de interactiviteit en geven ze gebruikers betere toegang tot informatie die hen kan helpen goed geïnformeerde beslissingen te nemen. De nieuwe technologie biedt meerdere voordelen zoals het kunnen leveren van verbeterde gebruikerservaringen, hogere productiviteit en verbeterde interactiviteit voor bediening van machines.

Gerelateerde Artikelen