Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Touch screen panel of a smart home

Wat is een HMI scherm?

Table of Contents

HMI schermen

HMI-schermen, ook bekend als Human Machine Interfaces, zijn grafische gebruikersinterfaces die worden gebruikt om de communicatie tussen een machine en een operator te verbeteren. Op deze manier kunnen jouw operators de machine op een efficiëntere manier bewaken en besturen door middel van real-time updates van belangrijke informatie over het productieproces. Panel Master wordt gebruikt om de verschillende displays te maken die de gegevens dragen die bijvoorbeeld uit PLC’s kunnen worden gehaald en ook naar die PLC kunnen worden gestuurd. Hierdoor wordt het voor bedieners gemakkelijker om snel te begrijpen wat er met de machine gebeurt.

HMI-schermen zijn gebruiksvriendelijk, verkrijgbaar in verschillende formaten en resoluties, en gemaakt van robuuste materialen die bestand zijn tegen industriële omstandigheden. Dit is in de meeste gevallen een operator panel met kleuren display. Bovendien zijn ze flexibel en aanpasbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan uiteenlopende machines en productieomgevingen. Optioneel kan het basic panel voor HMI beschermt worden door een robuuste aluminium behuizing of kunststof behuizing.

Kortom, een touchscreen paneel is zeer nuttig voor elke machine en productieomgeving, omdat het de bediening van de machine door de operator vergemakkelijkt en de productiviteit en efficiëntie verhoogt.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

Waarom zijn HMI schermen belangrijk?

HMI schermen zijn belangrijk voor een aantal redenen, waaronder:
Verbeterde productiviteit: HMI-schermen bieden operators actueel inzicht in de status van zowel de machine als het productieproces, wat leidt tot een verbetering van de productiviteit en efficiëntie.

  • Gemakkelijke bediening: HMI-schermen vergemakkelijken de bediening en stellen operators in staat de toestand van de machine snel te begrijpen en nauwkeurig te regelen.
  • Verminderde downtime: HMI-schermen helpen de stilstandtijd van jouw machines te verminderen en de productiviteit en betrouwbaarheid te verbeteren.
  • Verbetering van de veiligheid: HMI-schermen helpen de veiligheid van de operator te garanderen door een efficiënte bediening van de machine te bevorderen en het risico van ongevallen en schade tot een minimum te beperken.
  • Data-analyse: HMI-schermen hebben vaak mogelijkheden voor actuele gegevens, die kunnen worden gebruikt om problemen op te sporen.

Kortom, HMI-schermen zijn belangrijk omdat ze de operator helpen bij de bewaking, de productiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid verhogen door de machines op afstand toegankelijk te maken.

De rol van HMI schermen in de industrie

HMI-schermen zijn essentieel voor de industrie en de fabricage. Een lite panel kan ingezet worden in uiteenlopende toepassingen. Het eenvoudige touch panel met kleuren scherm houdt het toezicht op en de bediening van productieprocessen mogelijk. Daarnaast bieden ze een aantal belangrijke voordelen. HMI-schermen geven bedrijven tijdig inzicht in hun productieprocessen, zodat ze eventuele problemen snel kunnen opsporen en oplossen. Met HMI-schermen kunnen bedrijven andere systemen beter integreren en real-time gegevens verzamelen en beoordelen, waardoor ze snel kunnen reageren op veranderingen in productieprocessen. Als laatst is het gebruik van HMI-schermen een uitstekende manier om de productieactiviteiten te stroomlijnen en te automatiseren, met een hogere productiviteit en efficiëntie tot gevolg.

Technische specificaties

Certificeringen en de bescherming

Certificeringen en de beschermingsgraad zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen van een product voor moderne toepassingen. De beschermingsgraad bepaalt de mate van verzekering tegen fysieke en ecologische belastingen, bijvoorbeeld vuil, water of trillen. Certificeringen bevestigen dat een product voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Hier zijn een paar belangrijke factoren om te overwegen bij de veiligheidsbeoordelingen:

Beschermingsgraad: Kennis van de beschermingsgraad van het product is essentieel voor industriële toepassingen. Producten die een betere bescherming bieden, zijn beter bestand tegen zware weersomstandigheden en vergen minder onderhoud.

Certificeringen: Producten met certificeringen als CE, UL en CSA zijn getest en geverifieerd om te voldoen aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dit voegt een extra laag van betrouwbaarheid toe voor de gebruiker en garandeert prestaties.

Toepassing: Gebruik de omgeving en het doel van het product als leidraad en kies een passend beschermingsniveau en certificering. Een laboratorium dat strikt schoon moet zijn, zal strengere bescherming vereisen dan een minder kritische omgeving.

Future-proofing: Om de producten toekomstbestendig te maken, moeten je als bedrijf nagaan hoe het milieu kan veranderen en of de certificeringen en berschermingsnormen van de producten in de loop van de tijd moeten worden aangepast.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Aansluitingen en communicatieprotocollen

De juiste verbindings- en communicatieprotocollen zijn essentieel voor het tot stand brengen en onderhouden van communicatie tussen meerdere elektronische apparaten en netwerken. Deze protocollen bepalen immers de kwaliteit, de stabiliteit en de duurzaamheid van de verbinding.

Er zijn verschillende verbindings- en communicatiemogelijkheden, zoals seriële verbindingen, Ethernet of Wi-Fi. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen, zoals hogere snelheid, hogere bandbreedte, zwaardere bescherming of eenvoudigere installatie. Neem altijd contact op met een specialist om de juiste keuze te maken.

Door gebruik te maken van de juiste verbindingen en communicatieprotocollen kunnen bedrijven productiever en kosteneffectiever worden. Bovendien kunnen deze verbindingen en protocollen de stabiliteit van het systeem en de uptime verhogen en mogelijke ongevallen verminderen.

Touchscreen en bedieningsmogelijkheden

Touchscreens zijn nu een integraal onderdeel van moderne industriële systemen en bieden een verscheidenheid aan bedieningsfuncties. Zij maken bedieningssystemen eenvoudiger en sneller, waardoor de productie-efficiëntie toeneemt. Hieronder worden de voordelen en bedieningsmogelijkheden van een touchscreen toegelicht:

Gemakkelijk te gebruiken: Touchscreens zijn gebruiksvriendelijk en vervangen traditionele knoppen en schakelaars door een intuïtieve bedieningsinterface, die de kans op bedieningsfouten verkleint en de gebruikerservaring verbetert.

Customizable: Touchscreens bieden het voordeel dat ze kunnen worden aangepast aan bepaalde behoeften en toepassingen, waardoor bedrijven hun productieproces efficiënter en effectiever kunnen controleren.

Real-time monitoring: Touchscreens bieden realtime observatie en beheer van het fabricageproces, waardoor controle en verhoging van de efficiëntie mogelijk worden.

Mobiele compatibiliteit: Dankzij de compatibiliteit van touchscreens met mobiele apparaten kunnen bedrijven de controle over hun activiteiten uitbreiden tot buiten het productieproces.
Veiligheid: Touchscreens kunnen worden uitgerust met veiligheidsmaatregelen zoals wachtwoordbeveiliging en autorisatie, waardoor bedrijven hun productieactiviteiten beter kunnen beveiligen tegen ongeoorloofde toegang en manipulatie.

Touchscreens met hun veelzijdige bedieningsmogelijkheden zijn essentieel in de hedendaagse bedrijfswereld. Het is een intuïtieve en efficiënte manier om systemen te beheren en de productie te stroomlijnen. Bedrijven die hun workflow sneller willen maken, moeten overwegen touchscreens in hun activiteiten in te zetten.

hmi scherm
Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

HMI schermen installeren

Het kiezen van een geschikte installateur voor HMI-schermen is er belangrijk om onderhoudt te minimaliseren en de productiviteit juist te optimaliseren. Er is een breed scala aan installateurs maar enkele zijn ook daadwerkelijk gespecialiseerd. Een gekwalificeerde installateur heeft de kennis en mogelijkheden om jou te garanderen dat het systeem op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Dit garandeert jou dat het systeem moeiteloos en effectief werkt, waardoor storingen worden verminderd en de prestaties worden verbeterd. Bovendien kan een professionele installateur advies geven over een optimaal gebruik van het systeem en eventuele problemen aanpakken. Er is namelijk een ruim assortiment schermen die alle ook een scala van toepassingen bezitten.Tot slot kan een getrainde installateur zorgen voor permanent onderhoud en hulp, zodat jouw HMI-schermen na verloop van tijd optimaal blijven presteren. Heb je vragen over het installeren van de juiste HMI schermen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde Artikelen