Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Panelenbouw-Kwadrant-IA

Schakelkasten op maat

Schakelkasten zijn, simpel gezegd, elektrische kasten die worden gebruikt om de verschillende elektrische componenten geordend en veilig op te slaan. De meeste schakelkasten zijn voorzien van speciale vergrendelingen, deuren en veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat de componenten aangeraakt worden. Daarnaast wordt er gezorgd dat omgevingsfactoren zoals vuil, smeer, stof of vocht de componenten niet zullen aantasten. De schakelkast wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen, zoals bedrijfspanden en fabrieken, maar kunnen ook zeker in commerciële en residentiële omgevingen worden ingezet. Schakelkasten zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende vormen en maten afhankelijk van de toepassing en omgeving waar ze worden gebruikt. Bij Gerbin Control kun je kasten op maat laten maken. Voor jouw bedrijf kan dit op de lange termijn voordeling zijn.

Table of Contents

Waarom zijn schakelkasten op maat belangrijk?

Een oplossing op maat is van belang in vrijwel elke industrie waarin elektrische onderdelen en apparatuur wordt gebruikt. De op maat gemaakte schakelkast zorgt voor een betere bescherming tegen omgevingsfactoren, zoals vuild, stof, vuil, vocht en extreme temperaturen. Daarnaast zal de beschikbare ruimte optimaal benut worden. Dit zal uiteindelijk zorgen voor kostenbesparing op de lange termijn. Aangezien elke industriële toepassing verschillende eisen heeft, is het belangrijk om te kiezen voor schakelkasten op maat die aan jouw specifieke behoeften en eisen voldoen. Voor een op maat gemaakte kast heb je de vrijheid om de grootte, vorm, materiaal en zelf de kleur te kiezen die het beste passen bij jouw persoonlijk ontwerp. Wij begrijpen dat deze keuzes vrij lastig kunnen zijn. Wij hebben al vele jaren ervaring met het bouwen van schakelkasten op maat een daarom denken wij graag met je mee. Nogmaals, de kast op maat laten maken kan bijdragen aan de algemene veiligheid, productiviteit en efficiëntie van jouw systeem. Hieronder zijn nog een aantal bijkomstige voordelen opgesomd.

Optimalisatie van de beschikbare ruimte: Met schakelkasten op maat zorg jij ervoor dat jouw elektrische componenten perfect passen en veilig zijn beschermd in een kast die speciaal is ontworpen voor jouw toepassing. Zo voorkom je dat er ruimte wordt verspild in te grote kasten en dat componenten te dicht op elkaar gepropt worden in te kleine kasten.

Verbetering van de prestaties en veiligheid: Door de componenten op de juiste manier te plaatsen en te beschermen tegen stof, vocht en andere omgevingsfactoren, wordt de kans op storingen of schade aanzienlijk verkleind.

Minder onderhoud en langere levensduur: Een kast op maat biedt extra bescherming bieden tegen stof, vocht, corrosie en andere factoren die de prestaties van de apparatuur kunnen beïnvloeden. Dit zorgt voor minder slijtage en verlengt de levensduur van jouw apparatuur.

Schakelkasten op maat

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

Hoe worden schakelkasten op maat gemaakt?

Het opmeten van de beschikbare ruimte

Een kast op maat is voordelig op meerdere manieren. Door de kast aan te passen aan een specifieke toepassing zal deze een praktische indeling hebben, wat resulteert in kleinere kasten met een efficiënter ruimtegebruik en kostenbesparingen. Een compact ontwerp zorgt bovendien voor een betere ventilatie, wat leidt tot nog betere prestaties en veiligheid van elektrische componenten.

Ontwerp en engineering

Ontwerp en engineering zijn noodzakelijk voor schakelkasten op maat. Elk project heeft een unieke oplossing nodig die voldoet aan de exacte eisen van de klant, waardoor de expertise van een gespecialiseerde fabrikant essentieel is. Wij gaan hiervoor graag het gesprek met jou aan. Met behulp van de nieuwste technologieën en -software creëren wij een passend model die aan deze specifieke specificaties voldoet.

Productie en montage

Bij Gerbin Control begrijpen we de noodzaak van op maat gemaakte schakelkast voor specifieke behoeften. Onze technici zorgen voor een snelle en efficiënte productie zonder aan kwaliteit in te boeten. Door gebruik te maken van moderne productiemethoden zal de kwaliteit worden gewaarborgd gedurende het gehele proces. Door te kiezen voor een schakelkast op maat van Gerbin Control kun je erop vertrouwen dat alle verwachtingen en eisen worden gerealiseerd.

Testen en keuring

De schakelkast zal uitgebreidt worden getest en geïnspecteerd om kwaliteit en veiligheid te garanderen. Onze ervaren professionals voeren verschillende tests en inspecties uit. Door het uitvoeren van tests en inspecties, kunnen wij er zeker van zijn dat de installatie zonder storingen verloopt.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Toepassingsgebieden van schakelkasten

Industrie en productie

Schakelkasten zijn belangrijk in de industrie en productie om elektrische componenten te beschermen en de efficiëntie en betrouwbaarheid van de productie te verhogen. Gerbin Control biedt vele mogelijkheden aan op maat gemaakte schakelkast oplossingen om aan unieke behoeften te voldoen. Onze kasten worden gemaakt van hoogwaardige materialen, op maat gemaakt volgens de afmetingen, de functie en het ontwerp van de klant. Denk bijvoorbeeld aan opties als een RVS schakelkast of een alternatief voor schuifdeuren. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden bij ons. Wij zorgen ervoor dat onze schakelkasten aan de juiste eisen en certificeringen voldoen. Met onze op maat gemaakte kasten kun je er vanuit gaan dat jouw machines en productie veilig en betrouwbaar zijn.

Gebouw en infrastructuur

Schakelkasten zijn een must voor het beheer van gebouwen en infrastructuur. Ze kunnen de veiligheid en prestaties verbeteren door extra functies te bieden, zoals noodstroomvoorziening of temperatuurregeling. Bovendien kunnen onze schakelkasten zo worden ontworpen dat ze in een bepaalde ruimte passen en gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden. Kasten op maat zijn een nuttige investering voor elk type gebouw of infrastructuur, denk aan kantoorpanden, ziekenhuizen en datacenters.

Energiebedrijven

Je raadt het misschein al, maar schakelkasten zijn van cruciaal belang voor energiebedrijven met een complexe infrastructuur. Voor de diensten is het essentieel dat de infrastructuur veilig en betrouwbaar wordt bediend. Schakelkasten bieden oplossingen op maat volgens de specificaties van elke infrastructuur. Dit garandeert niet alleen een veilig en betrouwbaar systeem, maar vermindert ook de kans op problemen of onderbreking van de dienstverlening. Onze op maat gemaakte schakelkasten bieden duurzaamheid en robuustheid die geschikt zijn voor zware omstandigheden en continu gebruik in de energiesector.

Transport en logistiek

Schakelborden op maat zijn ook essentieel in de transport- en logistieke sector. Dat ze betrouwbaar zijn is belangrijk voor een veilige werking van systemen, zoals verkeerslichten, spoorwegovergangen of beveiligingssystemen. Om ervoor te zorgen dat de schakelborden aan de hoge eisen voldoen kan de uitvoering het beste door een expert gedaan worden. Dit zal ervoor zorgen dat de schakelborden aan de hoogste normen voldoen.

Panelenbouw-Kwadrant-IA
Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

Advies voor het maken van de juiste keuze

Bij het kiezen van de juiste schakelkast op maat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ruimte, de specifieke eisen van de toepassing en de benodigde materialen en componenten. Ben jij benieuwd naar de kast op maat opties en mogelijkheden? Bij Gerbin Control ben je voor schakelkasten aan het juiste adres. Wij vinden het extra belangrijk om als bedrijf advies in te winnen van een specialist op het gebied van schakelkasten. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt voor jouw specifieke situatie. Wij beschikken over een groot assortiment op maat gemaakte kasten. Gerbin Control kan jou volledig helpen bij het ontwerpen en bouwen van de kast. bovendien kunnen wij jou adviseren over de beste materialen en componenten voor jouw toepassing. Ten slot, bieden wij naast schakelkasten op maat ook service en ondersteuning na de aankoop, zodat je altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit en werking.

Gerelateerde Artikelen

Paneelbouw bij Gerbin Control
Paneelbouw

Welke trends in paneelbouw kunnen we verwachten voor 2024?

De wereld van paneelbouw is er een van constante evolutie en innovatie. Naarmate technologie zich verder ontwikkelt, worden de verwachtingen van de markt steeds hoger. Maar welke trends in paneelbouw kunnen we verwachten voor 2024? Bij Gerbin control, een marktleider in het produceren van hoogwaardige elektrapanelen, hebben we een blik geworpen op wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Lees meer »
De rol van hergebruik in paneelbouw binnen de circulaire economie
Paneelbouw

De rol van hergebruik in paneelbouw binnen de circulaire economie

Bij het bouwen van moderne infrastructuren en systemen binnen de industrie, speelt paneelbouw een cruciale rol. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe paneelbouw kan bijdragen aan een duurzamere wereld? Met een groeiend besef van het belang van de circulaire economie, komt het hergebruik van materialen en componenten in de spotlight te staan, vooral bij het bouwen van elektra panelen.

Lees meer »
Elektrapanelen binnenkant
Paneelbouw

De beste materiaalkeuze voor duurzame paneelbouw

Als er één ding is waar we bij Gerbin Control gepassioneerd over zijn, dan is het wel de innovatie en kwaliteit die hand in hand gaat met duurzame paneelbouw. Bij het kiezen van de beste materialen voor de panelen, zijn er verschillende factoren die we in overweging nemen. In dit artikel duiken we dieper in die keuzes, waarbij we putten uit onze jarenlange ervaring in de sector.

Lees meer »