Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Wast is een MCC ruimte

Wat is een MCC ruimte?

Een Motor Control Center, ook bekend als een MCC Ruimte, is een kostbare ruimte met elektrische componenten zoals schakelborden, frequentieregelaars en transformatoren. Deze ruimte is ontworpen ter bescherming tegen stroomuitval en andere factoren die een productieproces en/of fabriek plat kan gooien. Dankzij de elektrische apparatuur kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen optimaliseren zonder zich zorgen te hoeven over de systemen.

De technische ruimtes zijn daarnaast nodig om elektrische systemen in gebouwen, fabrieken en infrastructuurprojecten veilig en efficiënt te beheren. Deze kamers bevatten de belangrijkste schakel- en beveiligingsapparatuur, die de stroomvoorziening voor machines en ICT apparatuur regelen en bewaken, waardoor gevaarlijke situaties worden voorkomen en de continuïteit van bedrijfsprocessen wordt gehandhaafd. Het gebruik van een MCC-ruimte maakt een betere beheersing van het energieverbruik en een efficiëntere planning van het onderhoud mogelijk. Kortom, een MCC-ruimte is essentieel voor een betrouwbare bedrijfsvoering.

Table of Contents

Wat zijn de functies van een MCC ruimte?

Het Motor Control Center is zoals eerder aangegeven een afzonderlijk systeem die belangrijk is voor de elektrische aansturing van de gehele installatie binnen een fabriek. De ruimte is normaliter uitgerust met componenten die het vermogen regelen, machines en apparatuur beschermen, de efficiëntie en betrouwbaarheid verhogen. Hieronder volgen een aantal essentiële apparaten en onderdelen die aanwezig zijn in de MCC ruimte:

  • Stroomverdeling: Het regelen van de stroomtoevoer naar verschillende delen van het elektrische systeem.
  • Bescherming: Machines en uitrusting moeten worden beveiligd tegen overbelasting en andere gevaarlijke omstandigheden.
  • Efficiëntie: Verbetering van de efficiëntie en betrouwbaarheid van hoogwaardige systemen door slimme regeling en automatisering.
  • Monitoring: Het elektrische systeem wordt voortdurend gecontroleerd om eventuele problemen snel op te sporen en te verhelpen.
  • Energiebeheer: Effectief energiebeheer houdt in dat het energieverbruik wordt beheerd en het onderhoud wordt gepland.
    • Kortom, Het doel van een MCC-ruimte is de operationele continuïteit te waarborgen, potentiële grote gevolgen af te wenden en de efficiëntie en betrouwbaarheid van het elektrische systeem te verbeteren.

Kenmerken van een MCC ruimte

Veiligheid en bescherming

Beveilig jouw waardevolle apparatuur met onze MCC-ruimteoplossingen. Onze geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals beveiligingscamera’s en branddetectiesystemen, bieden jouw MCC-ruimte maximale bescherming tegen diefstal en brand. De ruimten moeten daarom ook een bepaalde grootte en indeling hebben om dit te waarborgen. Onze producten zijn ontworpen om aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen, zodat jouw apparatuur en documenten veilig zijn. Krijg de beste beveiliging en bescherming voor de desbetreffende ruimte met onze oplossingen.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Onze aanpasbare oplossingen maximaliseren de efficiëntie en flexibiliteit in jouw MCC-ruimte. Onze producten kunnen exact worden afgestemd op jouw wensen en behoeften, zodat je het dergelijk systeem optimaal kunt benutten. Je kunt jouw ruimte uitbreiden voor nieuwe technologie of bestaande apparatuur upgraden met onze MCC-ruimteoplossingen. Er kan bijvoorbeeld regelmatig onderhoud uitgevoerd worden om te controleren of alles naar behoren werkt. Wanneer dit niet het geval is kan er op basis van advies een nieuw elektronisch apparaat aangeschaft worden. Wij bieden een flexibele en aanpasbare aanpak, zodat jouw ruimte altijd aan jouw eisen voldoet. Wij gaan graag met jou het gesprek aan over de mogelijkheden.

Ontwerp en inrichting van een MCC ruimte

De grootte en locatie van de MCC ruimte

De grootte en de locatie van de MCC-ruimte moeten bij elk engineeringsproject zorgvuldig worden overwogen. Er moet voldoende ruimte zijn om alle technische apparatuur en componenten te herbergen, terwijl de plaats ervan gemakkelijke toegang en onderhoudswerkzaamheden moet vergemakkelijken. Zo kun je aannemen dat er in een grote fabriek een uitgebreidere MCC ruimte nodig is dan binnen een bedrijfspand.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Het gebruik van materialen in de MCC ruimte

Onze materialen zijn ontworpen om jouw prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige metalen en brandvertragende materialen om de duurzaamheid in jouw PCC-ruimte te verbeteren. Door te voldoen aan de industrienormen kun je vertrouwen op onze materialen voor jarenlange betrouwbare prestaties.

Waarom koelen van MCC ruimtes belangrijk is?

Een goede koeling van de MCC-ruimte is noodzakelijk omdat deze gevoelige en dure apparatuur bevat. De volgende tips kunnen jou helpen ervoor te zorgen dat jouw MCC-ruimte voldoende wordt gekoeld:

Installeer airconditioning: Het verdient aanbeveling een airconditioning systeem te installeren dat aangepast is aan de grootte van de MCC-ruimte, om een optimale temperatuur en vochtigheidsgraad te garanderen.

Gebruik een ontvochtiger: Een lucht ontvochtiger kan worden gebruikt om de vochtigheid te verminderen, waardoor een optimale werkomgeving wordt gecreëerd en apparatuur wordt beschermd tegen overmatig vocht.

Houd rekening met de luchtstroom: Zorg voor voldoende koude lucht afkomstig van buiten om te voorkomen dat de warme lucht zich in de kamer ophoopt en oververhitting van de onderdelen veroorzaakt. Gebruik zo nodig ventilatoren of andere luchtstroom systemen om actief lucht in de ruimte te blazen.

Controleer de temperaturen: De temperaturen in de MCC-ruimte bewaken om een aanvaardbaar niveau te handhaven en actie ondernemen om componenten die niet correct functioneren aan te pakken om schade of storingen te voorkomen.

Waarom Gerbin Control een MCC ruimte aanbeveelt

Het onderhoud van de MCC ruimte is essentieel voor bedrijven om kans op storingen en financiële verliezen te voorkomen. Bedrijven moeten investeren in moderne beveiligingssystemen en regelmatig onderhoud plannen, terwijl gebruikers zich moeten houden aan de juiste procedures bij het gebruik van de MCC-ruimte. Optimale beveiliging en onderhoud van het MCC apparatuur zorgt ervoor dat bedrijven soepel draaien en dat de gebruikers veilig zijn.

Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

Opkomende trends voor MCC ruimtes

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de technologie voor MCC-ruimtes door gebruik te maken van onze deskundige kennis en toonaangevende oplossingen. Wij volgen trends en industriële ontwikkelingen om jou te voorzien van de meest accurate opties. Onze reeks slimme technologieën maakt bewaking en onderhoud eenvoudiger. Oplossingen op maat kunnen worden afgestemd op jouw zakelijke behoeften. Ontdek hoe onze gespecialiseerde oplossingen jou kunnen helpen jouw doelstellingen te bereiken door vrijblijven contact met ons op te nemen.

Gerelateerde Artikelen