Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
MCC kast

Wat is een MCC kast?

De MCC kast, ook bekend als Motor Control Centre, is een zeer belangrijk onderdeel van de elektrische infrastructuur binnen industriële systemen. De MCC kast zorgt voor controle en bescherming van elektrische motoren, apparatuur en geavanceerde technologie. De kast is in vrijwel alle gevallen gebouwd met hoogwaardige materialen zodat deze kast bestand is tegen extreme omstandigheden van buitenaf. Dit elektronisch centrum stuurt met motor aangedreven installaties machines of gehel prductielijnen binnen een fabriek of bedrijf aan. De schakelkasten binnen dit systeem regelen de verschillende aandrijvingen in het productieproces. Investeer in een MCC-kast voor een efficiënte, betrouwbare en veilige werking van al jouw elektrische systemen.

Table of Contents

Hoe werkt een MCC kast?

Een MCC-kast werkt door middel van een serie elektrische schakelingen en beschermingsapparatuur die zijn ontworpen om elektrische motoren en andere apparatuur te beheren en te beschermen. Binnen de MCC kast bevinden zich verschillende MCC panelen die elk een specifieke functie hebben, zoals de aansturing van motoren, het monitoren van de stroomvoorziening en het detecteren en beperken van fouten en overbelastingen. Het motor control center van Gerbin Control kan verder ook uitgerust worden met beveiligingsfuncties, zoals thermische beveiligingen, onderbrekingsschakelaars en zekeringen, die helpen bij het voorkomen van schade. Kortom, een MCC kast speelt een cruciale rol in het beheren en beschermen van de elektrische systemen en is ontworpen om te garanderen dat elektrische systemen optimaal kunnen functioneren.

Verschillende soorten MCC kasten

MCC kasten met en zonder verwarming

Gerbin Control kan verschillende MCC-kasten voor het beheren en controleren van elektrische systemen leveren. MCC-kasten met verwarming zijn ontworpen voor bescherming tegen extreme temperaturen. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid van het systeem toe. Kasten zonder verwarming beschermen tegen stof en vuil, waardoor de levensduur van het systeem wordt verlengd. Hoogwaardige materialen garanderen een lange levensduur van alle Motor control centers.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

MCC kasten met verschillende niveaus van automatisering

MCC kasten zijn een geavanceerde oplossing voor de automatisering van processen. Ze bieden een hoge mate van betrouwbaarheid en flexibiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende processen. Van eenvoudige tot complexe handelingen kunnen MCC kasten worden aangepast aan verschillende automatiseringsniveaus.

De kasten bieden een ideale oplossing voor met name industriële toepassingen en machinebouw. Ze zijn gemaakt met het oog op duurzaamheid, wat nuttig kan zijn voor de energiedistributie in fabrieken die hun ecologische voetafdruk willen minimaliseren. De installatie is vrij eenvoudig, met de juiste hulp, dankzij het plug-and-play-ontwerp. Desondanks bieden ze ook veel waar voor hun geld en een hoge mate van flexibiliteit. De MCC kasten zijn daarom een uitstekende keuze voor vele toepassingen.

Rol van een MCC kast in de elektrische distributie

Een Motor Control Center is essentieel in de elektrische automatiseren en distributie om een veilige, betrouwbare en effectieve stroomvoorziening te garanderen. Deze kasten bieden een centrale locatie voor het beheer, de reparatie, de vervanging en de upgrade van elektrische apparatuur. Bovendien beschermen de kasten tegen kortsluiting en overbelasting. Dit kan uiteindelijk tijd en geld besparen. Bovendien helpt de juiste kast de elektriciteitskosten te verlagen door de stroomvoorziening te optimaliseren.
Wat is SCADA Systeem?

Regelmatig onderhoud en inspectie voor een optimale werking

Regelmatig onderhoud en inspectie van jouw technische systemen is essentieel om optimale prestaties te garanderen. Zonder dit te doen kunnen systemen falen, slecht functioneren of zelfs beschadigd raken. Uitval van systemen kan voor grote problemen en onnodige kosten zorgen. Vervang daarom periodiek onderdelen, controleer verbindingen, vervang versleten onderdelen en voer tests uit om te zien of alles nog goed functioneert. Wanneer je zelf niet in staat bent om dit onderhoud uit te voeren kunnen wij jou uitkomst bieden.

Het onderhoud van een MCC-kast is erg belangrijk omdat het bijdraagt aan een veilige, betrouwbare en effectieve omgeving van de PLC systemen. Zoals eerder genoemd helpt regelmatig onderhoud ook het energieverbruik te optimaliseren en de levensduur van het systeem te verlengen. Door met al deze overwegingen rekening te houden, kun je ervoor zorgen dat jouw elektrische installatie veilig en optimaal werkt.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Verbeteren van de levensduur van de MCC kast

De MCC kast is zoals je ondertussen begrijpt een belangrijk onderdeel van productieprocessen. Hij bewaart, koelt of verpakt producten en biedt flexibiliteit en betrouwbaarheid. De levensduur is echter beperkt. Gelukkig zijn er wel een aantal maatregelen die kunnen worden getroffen om de levensduur van de PLC kast te verlengen. Het is allereerst van belang om de bedrijfsrichtlijnen van de fabrikant op te volgen. Het regelmatig reinigen en onderhouden zorgt daarnaast voor een optimale werking. Bovendien kan de levensduur worden verlengd door de temperatuur binnen het aanbevolen bereik te houden. Tot slot is het essentieel om opgeslagen producten te controleren en te vervangen als ze beschadigd of verouderd zijn. Periodiek onderhoudt kan ervoor zorgen dat dit allemaal nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Het kiezen voor producten die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en die voldoen aan de juiste technische specificaties is ook een belangrijke stap. Door de juiste keuzes te maken bij het selecteren van producten voor jouw MCC kast, kunnen wij jou de langere gebruiksduur garanderen.

Als laatst kun je de levensduur van de MCC kast verlengen door beveiligingsmaatregelen te treffen. Installeer bijvoorbeeld bescherming tegen diefstal. Wij adviseren om daarnaast ook direct een beveiligingssysteem tegen oververhitting of overbelasting te installeren.

Met deze tips kun je de levensduur van een MCC kast verlengen. De juiste keuze voor de meest geschikte producten, regelmatig onderhoud en passende veiligheidsmaatregelen helpen daarbij.

Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

Kies de juiste MCC kast voor jouw project

Nogmaals attanderen wij je erop dat er een aantal belngrijke zaken zijn om rekening mee te houden. Het is als eerst belangrijk om ervoor te zorgen dat de kast voldoet aan de normen voor veiligheid en betrouwbaarheid. Verder moet er rekening gehouden worden met de grootte van de kast, zodat deze past bij de kostbare ruimte waarin je deze gaat plaatsen. Wij zorgen er bovendien voor dat er altijd extra ruimte beschikbaar is voor eventuele uitbreidingen. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een kast met de juiste afmetingen en functies om aan de behoeften te voldoen. De kast moet ook bestand zijn tegen de omgevingsomstandigheden, waaronder de temperatuur, vochtigheid en stof. Bovendien moet je erop letten dat de kast wordt geleverd met een garantie, zodat je er zeker van bent dat jouw investering beschermd is. Bij Gerbin Control kunnen wij jou helpen om deze belangijke zaken in acht te nemen en te zorgen dat de MCC kast aansluit bij jouw specieke behoefte. Schroom niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

Gerelateerde Artikelen