Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Hardware Engineering

De rol van hardware engineers

Hardware engineers dragen een grote verplichting in de innovatie en verfijning van elektrotechnische installaties. Als hardware engineer doe je meer dan het uitdenken van enkel een elektrotechnisch schema met behulp van Eplan. Zij zijn verantwoordelijk voor het elektrotechnisch ontwerpen, testen en verbeteren van hardware systemen, van losse componenten tot geïntegreerde systemen. Zij werken nauw samen met software engineers en andere technische professionals om elektrische installaties te ontwikkelen die capabel, competent en betrouwbaar zijn. Er wordt onder andere gewerkt met programma’s als AutoCAD, Eplan 5.7 en Elcad. Hardware-ingenieurs moeten op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen en technologieën en deze toepassen in hun werk om producten te verbeteren en te verhogen. Ze moeten vindingrijke probleemoplossers zijn, jarenlange ervaring met Eplan hebben en technologische problemen aanpakken om goederen te formuleren die voldoen aan de verwachtingen van de klant. Kortom, de rol van hardware-ingenieurs is essentieel omdat zij essentieel zijn voor het vormgeven van technologieën die ons leven vooruit helpen en verrijken.

Ontwerpen en ontwikkelen van hardware systemen

Hardware engineers zijn essentieel in de bouw en creatie van elektronische hardware systemen en elektrotechnische ontwerpen. Dit proces begint met het begrijpen van de normen en vereisten van een product, waarna de benodigde hardware-ingenieur de specifieke onderdelen en systemen creëert.

Het gebruik van technologie om te reproduceren hoe de hardware opstelling zal werken is een belangrijk onderdeel, gevolgd door het maken van prototypes voor uitgebreide beoordeling en wijziging. Het belangrijkste doel is te komen met iets dat goed werkt, competent en betrouwbaar is. Bovendien moeten hardware-ingenieurs bij het ontwerpen en ontwikkelen van hardware systemen rekening houden met aspecten zoals de productiekosten, de veiligheid van de goederen en de ecologische invloed. De aspecten als ontwerpen en produceren van hardware systemen zijn moeilijke onderdelen waarvoor ingenieurs moeten beschikken over een goede opleiding, inhoudelijke kennis en goede training om een uitzonderlijk resultaat te behalen. Deze ingenieurs vind je doorgaans bij grote bedrijven die over diepe kennis beschikken en de benodigde componenten beschikken.

Het verschil tussen hardware en software engineering

Hardware engineering is een compleet pakket van het ontwerpen, bouwen en testen van fysieke componenten, zoals computers, telefoons en andere elektronische apparaten. Het omvat een breed scala aan activiteiten, van het ontwerpen van circuits en onderdelen tot het verbinden van elektronische componenten en het verhogen van de efficiëntie. Anderzijds is software engineering de praktijk van het creëren van computerprogramma’s en toepassingen die draaien op hardware systemen. Software-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het schrijven van code waarmee hardware systemen bepaalde taken of functies kunnen uitvoeren. Hoewel beide disciplines essentieel zijn in de ontwikkeling van moderne technologie, hebben ze een verschillende focus.

Kom werken bij Gerbin Control als hardware engineer

Bekijk onze vacature ‘Hardware Engineer Industriele Automatisering’ en kom werken bij het leukste team van Nederland.

Werk in een
innovatieve omgeving
De meest uitdagende projecten
Samenwerken met een team aan experts
Paneelbouwer Gerbin Control
Vacature Hardware Engineer Industriele Automatisering

Gerelateerde Artikelen