Gerbin Control Logo
info@gerbincontrol.nl

Reactie binnen 24u

+31 (0)33 299 60 57

Krijg direct antwoord

Jachtwagen 55

Navigeer naar

Gerbin Control Logo
Met Siemens frequentieregelaars efficiëntie en prestaties optimaliseren

Met Siemens frequentieregelaars efficiëntie en prestaties optimaliseren

Welkom bij Gerbin Control, dé specialist in industriële automatisering en paneelbouw. Bij Gerbin Control bieden we maatwerkoplossingen en werken we nauw samen om directe impact te creëren. Onze expertise ligt in het leveren van hoogwaardige paneelbouw, waarmee we systemen en processen efficiënt kunnen automatiseren en optimaliseren. In dit artikel duiken we dieper in op het onderwerp van Siemens frequentieregelaars en hun rol in industriële omgevingen. Ontdek hoe deze apparaten kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de efficiëntie, prestaties en energiebesparing van elektromotoren.

Table of Contents

Siemens SINAMICS frequentieregelaars: Algemene Informatie

Siemens frequentieregelaars, ook bekend als frequentieomvormers of frequentieregelaars, maken deel uit van de Siemens SINAMICS productlijn. Deze elektronische apparaten worden gebruikt om de snelheid en rotatie van een elektromotor nauwkeurig te regelen, waarbij het type omvormer en de aandrijving bepalend zijn voor de toepassing. Het assortiment omvat regelaars met verschillende aantallen analoge en digitale ingangen, waardoor ze geschikt zijn voor een reeks industriële toepassingen.

Daarnaast bieden Siemens frequentieregelaars ook een optische interface voor verbeterde communicatie- en controlefunctionaliteit. Ze hebben de mogelijkheid om zowel lineaire als kwadratische belastingen te verwerken, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid. Deze frequentieregelaars, kunnen ook verschillende aantallen fases bij de uitgang aan, wat hun aanpassingsvermogen aan verschillende elektromotoren toont. Siemens is een vertrouwd merk in de industrie, met een breed scala aan frequentieregelaars die aan diverse behoeften voldoen.

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

OPEN CALCULATIE

OFFERTE IN 5 DAGEN

DUURZAME INNOVATIES

UL/CSA
IN HUIS

Kenmerken van Siemens frequentieregelaars

Siemens frequentieregelaars zijn uitgerust met een scala aan indrukwekkende kenmerken die bijdragen aan hun prestaties en functionaliteit. De nieuwe frequentieregelaars van dit merk blinken uit in diverse aspecten:

 • Vermogen en stroomniveaus: De algemene frequentieregelaars van Siemens zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens- en stroomniveaus, en ondersteunen verschillende fasen van ingangen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleinere motoren als grotere industriële toepassingen.
 • Aantal interfaces: Deze regelaars bieden een verscheidenheid aan HW-interfaces, waaronder een bepaald aantal HW-interfaces voor industriële ethernet en een specifiek aantal HW-interfaces voor serieel. Daarnaast bevatten ze een bepaald aantal analoge en digitale ingangen en uitgangen. Dit alles zorgt ervoor dat ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in bestaande systemen.
 • Ondersteunt protocol: Siemens frequentieregelaars ondersteunen verschillende protocollen, zoals een protocol voor PROFINET, een specifiek ondersteunt protocol voor MODBUS, een protocol voor PROFIsafe, een specifiek protocol voor SafetyBUS en een protocol voor SUCONET. Dit maakt naadloze communicatie met andere apparaten en systemen mogelijk.
 • Betrouwbaarheid: Siemens staat bekend om zijn betrouwbare producten, en deze frequentieregelaars vormen daarop geen uitzondering. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van industriële omgevingen en bieden duurzame prestaties.


Let er op dat de exacte aantallen analoge en digitale ingangen, evenals de HW-interfaces voor industrieel ethernet en serieel, afhankelijk zijn van het specifieke model van de frequentieregelaar.

Het aantal interfaces en types van de Siemens frequentie regelaar

Siemens frequentieregelaars zijn ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van industriële omgevingen te voldoen, en bieden daartoe een breed scala aan interfaces in diverse modellen. De soorten interfaces variëren van Industrieel Ethernet, dat naadloze communicatie met andere netwerkapparaten mogelijk maakt, tot parallelle interfaces voor eenvoudige gegevensuitwisseling met andere apparaten. Afhankelijk van de toepassing kan er ook gekozen worden voor modellen met seriële interfaces, zoals RS-485 of RS-232, die een gestandaardiseerde manier bieden voor het verzenden en ontvangen van gegevens. Daarnaast kan voor gemakkelijke aansluiting op computers en andere apparaten een model met een USB-interface worden gekozen, wat configuratie en gegevensoverdracht eenvoudig maakt. Het aantal en type interfaces varieert per model, dus raadpleeg de productinformatie van Siemens om de frequentieregelaar te kiezen die het beste aan uw interfacebehoeften voldoet.

Contacteer onze ervaren innovator

Cees Brasser

Met meer dan 26 jaar ervaring aan het roer van Gerbin Control, is Cees Brasser uw expert op het gebied van paneelbouw voor de machinebouw sector. Ontdek hoe zijn kennis en inzicht uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Neem nu contact op!

Toepassingen van Siemens frequentieregelaars in industriële omgevingen

Siemens frequentieregelaars vinden toepassing in verschillende industriële omgevingen en spelen een essentiële rol bij het optimaliseren van de prestaties van elektromotoren. Enkele veel voorkomende toepassingen zijn:

 • Pompen: Frequentieregelaars kunnen worden gebruikt om de snelheid van pompen aan te passen, waardoor de doorvoer en drukregeling nauwkeurig kunnen worden geregeld. Dit leidt tot efficiënter pompen en energiebesparingen.
 • Ventilatoren: Een frequentieregelaar van Siemens wordt vaak gebruikt in ventilatiesystemen om de luchtstroom aan te passen aan de vereisten. Dit helpt energieverspilling te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Transportbanden: Met frequentieregelaars kunnen snelheden en belastingen van transportbanden worden aangepast, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en slijtage wordt verminderd.
 • Compressoren: Siemens frequentieregelaars kunnen de snelheid van compressoren regelen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en energie wordt bespaard.
 • Mixers en roerwerken: In de chemische en voedingsmiddelenindustrie kunnen frequentieregelaars worden gebruikt om de rotatiesnelheid van mixers en roerwerken aan te passen, waardoor processen nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd.

Wat zijn de voordelen van Siemens frequentieregelaars

Siemens frequentieregelaars bieden tal van voordelen voor industriële toepassingen. Ze dragen bij aan energiebesparing door de snelheid van elektromotoren aan te passen aan de lineaire belasting, wat kan leiden tot energiebesparingen tot wel 30%. Deze innovatieve frequentieregelaars, met een bepaald aantal digitale en analoge uitgangen, verbeteren de prestaties door gebruikers in staat te stellen de snelheid en rotatie van de motoren nauwkeurig te reguleren, wat leidt tot efficiëntere en productievere processen.

Daarnaast kunnen ze, met hun specifieke aantal fasen bij de ingang en symmetrische netfrequentietolerantie, de levensduur van apparatuur verlengen en slijtage verminderen door de variabele belasting op de motoren te verminderen. Bovendien kunnen eventuele problemen gemakkelijk worden geïdentificeerd met behulp van foutcodes. Ze hebben ook een specifiek aantal HW-interfaces voor USB, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid.

Tot slot bieden Siemens frequentieregelaars flexibiliteit. Ze zijn aanpasbaar aan verschillende toepassingen, interfaces en protocollen, en kunnen zelfs symmetrische netspanningstoleranties aan. Het is dus belangrijk om de juiste frequentie regelaar te kiezen die voldoet aan de specifieke behoeften van uw toepassing.

Uw elektrotechnische ambities, onze missie

Ons deskundige team bij Gerbin Control staat klaar om uw elektrotechnische vraagstukken om te zetten in concrete oplossingen. Bent u klaar voor de volgende stap?

Siemens frequentieregelaars implementeren

Bij het implementeren van een Siemens frequentieregelaar zijn er enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden. Het volgen van de juiste procedures en het begrijpen van de informatie met betrekking tot de regelaar zijn essentieel voor een succesvolle installatie. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Opmerkingen en foutcodes: Siemens frequentieregelaars zijn voorzien van uitgebreide documentatie waarin belangrijke opmerkingen en foutcodes worden beschreven. Het is cruciaal om deze informatie te raadplegen om eventuele problemen of storingen tijdens het inbedrijfnemen op te lossen.
 • Belasting bij meetuitgangsspanning: Het is essentieel om de belasting bij de meetuitgangsspanning van de frequentieregelaar te controleren. Dit zorgt ervoor dat de regelaar correct werkt en de gewenste prestaties levert.
 • Oververhitting van de motor: Siemens frequentieregelaars bieden bescherming tegen oververhitting van de motor door middel van temperatuurbewaking. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de motor voldoende koeling krijgt en dat de regelaar de juiste parameters heeft ingesteld om oververhitting te voorkomen.


Zorg ervoor dat u de handleiding en instructies van Siemens volgt bij het inbedrijfnemen van de frequentieregelaar. Bij twijfel kunt u altijd de hulp inroepen van een ervaren automatiseringspartner zoals Gerbin Control om een soepele en probleemloze installatie te garanderen.

Gerelateerde Artikelen